Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Напередодні новорічних свят кожна людина сподівається на диво і намагається створити чарівну казку для своїх рідних та близьких. Проте є особливі діти, життя яких складне від народження.

10 грудня лікарі-інтерни 1 року навчання за спеціальністю "Акушерство і гінекологія" разом з асистентом кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПО Людмилою Прокопівною Грек відвідали благодійний ярмарок для дітей з дитячим церебральним паралічем та іншими захворюваннями опорно-рухового апарату у Дніпропетровському дитячому будинку-інтернаті.

Такі заходи у незвичайному форматі "дитячого супермаркету" регулярно проводяться волонтерами фонду "Даруємо радість", які допомагають дітям зі складним дитинством стати повноцінними особистостями і повноправними членами нашого суспільства. Майбутні лікарі Аліна Сінчевська, Ольга Кіковка, Анастасія Павленко, Олександр Каплун, Олена Голік, Ольга Цололо, Руслана Халимендик, Дар'я Хухрій, Ліна Рибачок, Лілія Мостова для проведення ярмарку безкоштовно надали дитячі розвиваючі книги, набори для творчості, одяг, іграшки, засоби догляду та особистої гігієни.

За успіхи у навчанні, гідну поведінку, шефську допомогу молодшим дітям, спортивні досягнення, роботу з наведення порядку і затишку в інтернаті діти заробляють ігрову валюту – "радіки" (від слова "радість"), які дозволяють їм за власним вибором придбати у дитячому супермаркеті канцтовари, приладдя для творчості, засоби гігієни, іграшки, книги та багато іншого. У кожної дитини формується чітке розуміння, що відповідальність і праця сприяють чесному заробітку і достатку у майбутньому. Тому вселяти їм певні життєві правила, як аксіому, це дієвий спосіб виховати самостійну і цілеспрямовану особистість. Волонтери допомагають дівчаткам та хлопчикам підрахувати свої здобутки і витратити їх у дитячому супермаркеті з користю.

Спілкування в теплій, світлій атмосфері – найголовніше для дітей. Таке щире піклування формує їх подальше ставлення до навколишнього світу і суспільства, та змінює на краще дорослих людей, які вчаться радіти кожній хвилині життя.