Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

12 грудня у холі Палацу студентів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара вишикувалася величезна черга. А все тому, що у цей день слухачі Університету третього віку мали змогу дізнатися про загальний стан свого здоров'я.

Подібна акція проводиться вперше, але вже отримала дуже багато позитивних відгуків. Захід було організовано за підтримки та ініціативи міського голови Бориса Альбертовича Філатова, доктора медичних наук, професора Дніпропетровської медичної академії Юлії Валеріївни Сілкіної та доктора біологічних наук, професора Віри Федорівни Шаторної.

Усі охочі змогли пройти експрес-медогляд, під час якого лікарі-інтерни вимірювали зріст, вагу, силу кисті, тиск, пульс, визначали затримку дихання на видиху, індекс маси тіла та силовий індекс, рівень цукру у крові. По завершенні медогляду кожен отримав особистий “паспорт здоров'я” з подальшими рекомендаціями та виписаними руховими режимами.

“Чесно кажучи, я не знаходжу часу ходити по лікарнях та не особливо це люблю. Я веду активний спосіб життя, ходжу на танці, роблю зарядку, навчаюсь у двох інститутах. І мені подобається таке насичене життя. Ще я знайшла тут багато нових друзів. Я дуже вдячна, що сьогодні надали таку можливість — перевірити стан свого здоров'я”, — поділилася враженнями одна зі студенток Університету третього віку.

Під час офіційної частини Борис Альбертович відзначив найактивніших учасників соціального проекту, серед яких нагородив і професора Юлію Валеріївну Сілкіну.

Міський голова побажав усім здоров'я, наснаги та нових успіхів.