Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

30 листопада відбулося останнє в цьому році сумісне засідання СНТ кафедри патологічної фізіології з кафедрою патологічної анатомії і педіатрії 3 та неонатології.

На чолі  з доцентом Короленко Ганною Спиридонівною наші молоді науковці представили таку актуальну в усі часи тему як «Запалення». Представниками від кафедри патологічної фізіології виступили кандидат медичних наук, доцент Клопоцький Георгій Андрійович, від кафедри педіатрії 3 та неонатології – к. мед. н., асистент Калічевська Марина Володимирівна.

Студентами 3 курсу Охотником Є. та Бульбою П.  під керівництвом кандидата медичних наук Бібікової Вікторії Миколаївни в доповіді «Запалення» було детально розібрано патогенез цього типового патологічного процесу.

Приємно, що поділитися знаннями виразили бажання не тільки студенти, але і лікарі-інтерни. З допомогою Квітницької А.Є., лікаря-інтерна кафедри педіатрії 3 та неонатології, під керівництвом кандидата медичних наук Ковтуненко Раїси Вікторівни був розібраний цікавий клінічний випадок менінгококового менінгіту в доповіді «Розбір клінічного випадку. Ds: Менінгококова інфекція. Менінгококцемія. Менінгококовий менінгіт. Ускладнення: ІТШ ІІ ст., СН ІІ Б ст., ДН ІІІ ст., ДВС с-м, СПОН».  Присутні відмітили важливість вивчення базових дисциплін, значимість набутих знань вже на клінічних кафедрах.

Студентками 3 курсу Козак Я. та Ковтун Н. під керівництвом кандидата медичних наук, доцента  Короленко Ганни Спиридонівни було підготовлено доповіді на теми «Сифіліс» та «Лепра», які наочно показали приклади гранулематозного запалення.  Всі присутні студенти під час засідання активно задавали питання, проявили неабиякий ентузіазм щодо участі у СНТ та підготовці власних доповідей. Свою атмосферу також створювала активна співпраця викладачів з присутніми і доповідачами.

Висловлюємо подяку всім, хто приймав участь у засіданні та з нетерпінням чекаємо наступного засідання наукового товариства.