Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Вже 30 вересня в «Університеті Золотого Віку» розпочався новий навчальний рік. Урочисто відкрила захід ректор Дніпропетровської медичної академії, професор Тетяна Олексіївна Перцева, і передала слово міському голові Дніпра Борису Філатову.

«Ще в процесі виборчої кампанії я задумував декілька проектів, яким чином міська влада могла б допомагати людям «золотого» віку урізноманітнити дозвілля, підвищити рівень знань, дати можливість спілкуватися один з одним. Цей проект був реалізований ще декілька років тому. І зараз, за підтримки наших шановних колег, у тому числі Дніпропетровської медичної академії, «Університет третього віку» запрацював на повну силу», – повідомив Борис Філатов.

Привітати студентів «третього віку» та побажати їм плідного навчання завітала і почесний ректор «Університету Золотого Віку», член-кореспондент НАН та НАМН України, професор Людмила Василівна Новицька-Усенко.

«Наша академія докладатиме багато зусиль для того, щоб ви були активними, веселими, життєрадісними. Я бажаю усім успішного навчання та отримати те, заради чого ви прийшли сюди. І ми допоможемо один одному бути активнішими, і життя наше буде цікавішим та більш насиченим», – звернулася до усіх присутніх Людмила Василівна. 

Цього ж дня зачитали перші лекції доцент кафедри Внутрішньої медицини 2 Ілона Лоранівна Караванська («Артеріальна гіпертензія: симптоми, профілактика, основи лікування») та завідувач кафедри Фізичної реабілітації, спортивної медицини та валеології Олег Борисович Неханевич («Особливості побудови фізичних навантажень для людей третього віку»). 

«Університет Золотого Віку» був створений у 2013 році за ініціативою ректора Дніпропетровської медичної академії, академіка НАМН України, професора Георгія Вікторовича Дзяка. Особливістю університету є те, що він не тільки пізнавальний, а й оздоровчий заклад для людей похилого віку, які мають бажання зберігати свою соціальну, фізичну та розумову активність після виходу на пенсію.