Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Цьогоріч Дніпропетровська медична академія отримала ліцензію щодо набору студентів на нову спеціальність «Фізична терапія, ерготерапія». З 1 вересня за даним напрямом розпочали навчання 23 першокурсники.

Ерготерапія — це комплекс методів, спрямованих на допомогу пацієнту в повсякденному житті й сприяючих розвитку, відновленню й підтримці необхідних побутових навичок і дій.

Згідно з Законом України «Про попередження інвалідності та систему реабілітації в Україні» реабілітаційна допомога повинна надаватися групою фахівців різних спеціальностей, які сприятимуть забезпеченню повного відновлення ураженої системи або пристосування до стійкого обмеження життєдіяльності. До складу такої команди обов’язково повинні входити фізичний терапевт, ерготерапевт, логотерапевт та, за необхідності, соціальний працівник, клінічний психолог, протезист-ортезист.

Ерготерапевт навчає пацієнтів з обмеженими можливостями навичкам пристосування до умов навколишнього середовища через певний набір методів та активних реабілітаційних технологій, сприяє відновленню, наскільки це можливо, у них фізичного, соціального та психічного здоров’я.

Історія розвитку ерготерапії у різних країнах нараховує більше 100 років. Як спеціальність вона сформувалася після Другої світової війни, коли виникла необхідність масово реабілітувати людей працездатного віку.