Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

9 вересня відбулася карнавальна хода під гаслом «I love Dnipro», яка стала однією з найголовніших подій фестивалю, влаштованого на честь Дня народження славного міста.

У святковій ході, яка супроводжувалася музикою, танцями та костюмованими номерами, взяли участь більше 5 тисяч осіб. Приєднатися мали можливість усі охочі і без яскравих костюмів, головне — гарний настрій.

Серед учасників були творчі колективи на роликових ковзанах, театр живих скульптур, студенти - медики, команди з черлідингу, байкерські клуби, колективи підприємств та жителі міста. До святкування долучилися близько 150 студентів нашої академії.

Святковий карнавал «I love Dnipro» тривав годину і стартував від площі Героїв Майдану, далі крокував проспектом Дмитра Яворницького (раніше пр. К. Маркса) до вулиці Воскресенської (раніше вул. Леніна), після чого урочисто вийшов на Січеславську Набережну (раніше Наб. Леніна). Закінчилася хода на головному майданчику свята — Фестивальному причалі, де під час флешмобу учасниками було створено велетенський живий напис «I love Dnipro».

Після завершення ходи на всіх охочих вже чекали смаколики гастрономічного фестивалю, на якому планувалося встановити чотири всеукраїнські рекорди.

«Мені приємно, що місто підтримує такі креативні ідеї та охоче йде назустріч. Дніпро заслуговує на це. Тут є багато талановитих людей, яким є що показати», – розповів режисер карнавальної ходи у Дніпрі Денис Миргоязов.

Ідея карнавалу полягала у тому, щоб показати рідне місто у всьому його розмаїтті – творчість, мультикультурність, промисловість, бізнес та спорт.

«Якщо дніпрянам сподобається така традиція, карнавали проводитимуть щороку», — зазначив  Олександр Шикуленко, заступник міського голови Бориса Філатова.

Дана хода є аналогом щорічного карнавалу у Ріо-де-Жанейро, а в Україні такого роду захід було проведено вперше.