Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

30-31 травня 2017 року відбулися Загальні збори Національної академії медичних наук України.

У зборах взяли участь президент академії, члени Президії, дійсні члени (академіки) та члени кореспонденти НАМН України, директори державних установ НАМН, представники Національної (віце-президент НАН України академік Вячеслав Кошечко) та галузевих академій, а також народні депутати України, інші почесні гості, представники ЗМІ.

Центральною подією цієї сесії загальних зборів НАМН України стали вибори дійсних членів (академіків) і членів-кореспондентів НАМН України (відповідно до оголошення, опублікованого в газеті «Голос України» від 20.01.2016 № 9 (6263) і оголошення в газеті "Голос України" від 21.04.2016 р. №73 (6327). 

Всього було 48 претендентів на отримання відповідних звань.

Оскільки вибори дійсних членів (академіків) і членів-кореспондентів НАМН України (за Статутом) проводяться у два етапи – на загальних зборах відділень НАМН України, а потім – на сесії Загальних зборів НАМН України, у 1-й день, 30 травня, на Загальних зборах відділення теоретичної і профілактичної та окремо клінічної медицини заслухали всіх кандидатів, а наступного дня, 31 травня, на сесії Загальних зборів НАМН України затвердили результати таємного голосування.

За результатами голосування:

1. Лоскутова Олександра Євгеновича зав. кафедри травматології та ортопедії нашої академії обрано дійсним членом (академіком) Національної академії медичних наук України,

 

2. Дзяк Людмилу Антоновну зав. кафедри нервових хвороб та нейрохірургії ФПО обрано членом-кореспондентом Національної академії медичних наук України.

 

 

Щиро вітаємо з обранням!

 

 

 

Використані матеріали сайту НАМН України