Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

11 травня 2017 року для покращення засвоєння практичних навичок з надання медичної допомоги при невідкладних станах в акушерстві та з метою підготовки до атестації 20 лікарів-інтернів 3 року навчання на визначення знань та практичних навиків із присвоєнням звання лікаря-спеціаліста за фахом «Акушерство та гінекологія» під керівництвом доцента кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПО В.В. Лебедюка відбувся тренінг на клінічній базі кафедри у пологовій залі акушерського відділення № 1 Комунального закладу «Дніпропетровський обласний перинатальний центр зі стаціонаром» Дніпропетровської обласної ради (головний лікар – Л.І. Падалко).

Під час тренінгу були відтворені конкретні клінічні випадки ранніх післяпологових кровотеч з крововтратою різного ступеня: від невеликої до масивної відповідно до наказу МОЗ України від 24.03.2014 р. № 205.

Лікарі-інтерни мали змогу удосконалити свої знання та практичні навички з гравіметричної оцінки об’єму крововтрати, засвоїти алгоритми командної роботи медичного персоналу, опановуючи обсяг заходів кожного члена команди, застосувати консервативні та хірургічні методи зупинки кровотечі, вивчити компоненти інфузійно-трансфузійної терапії та розібрати найбільш часті помилки при наданні медичної допомоги під час ранньої післяпологової кровотечі.