Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

4 травня біля пам’ятника воїнам-медикам відбулися урочисті заходи з нагоди Дня Перемоги та Дня пам’яті та примирення. Серед присутніх були представники різних поколінь – ветерани, викладачі, студенти, ліцеїсти, які долучилися до церемонії вшанування пам’яті полеглих воїнів і жертв Другої світової війни. Цього дня усіх їх об’єднало розуміння того, що це знакова і трагічна подія для історії людства, яка вплинула на долі людей і цілих держав. Виступаючі наголосили, що це свято є зворушливим і світлим днем, який має нагадувати про героїв, які віддали свої життя за мир та майбутнє нашого народу.

З надихаючою промовою до присутніх звернувся наш ветеран війни Ковров Яков Григорович, який назвав цей день найдорожчим святом та символом незламності і боротьби за свободу та гідність усього людства. Він звернув увагу студентів на необхідності гідного вшанування подвигу ветеранів та увічнення перемоги над нацизмом.

Зі святковим концертом перед присутніми виступили колективи художньої самодіяльності студентського клубу академії, які виконали патріотичні пісні. За участі ветеранів, викладачів, студентів та співробітників академії відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника загиблим воїнам-медикам, які загинули у роки Другої світової війни.

На святі також відбулося урочисте нагородження переможців олімпіади ім. Галини Романової з 9 видів спорту. Перше місце посіла команда студентів І медичного факультету, друге місце – команда ІІ медичного факультету, третє місце – об’єднана студентська команда стоматологічного та ІІІ медичного факультетів.

Усі хто доклав зусиль для Перемоги навіки залишаться у пам’яті вдячних нащадків. Історія про їхні героїчні вчинки буде передаватися з покоління до покоління і нагадуватиме молоді про цінність свободи та миру!