Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

5-7 квітня 2017 року у м. Київ  відбувся Симпозіум «Підвищення обізнаності та освіти з біобезпеки та біозахисту в Україні», який проходив за підтримки Національної Академії Наук України разом з Українською асоціацією біобезпеки за сприяння Міністерства оборони Сполученого Королівства та Українського науково-технологічного центру. До заходу було запрошено різних фахівців – представників освітніх установ біологічного, медичного та аграрного профілю, а також на співробітників профільних міністерств та відомств, залучених до забезпечення біобезпеки країни. Метою симпозіуму було поширення знань та обмін досвідом з питань біобезпеки, біозахисту та біоетики, інформації про знання, методи та практики так званого «подвійного використання».

Симпозіум відбувся завдяки партнерам проекту «Проект Р633 Освіта та поширення знань в Україні» та Української асоціації біобезпеки. З доповідями про біобезпеку та біозахист в Україні виступили Академік Сергій Комісаренко, Британськи колеги з Університету Бредфорда, Професор Vladimir Zaviyalov з Університет Турку, Фінляндія тощо.

Проект підтримала Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, яка означила необхідність сприяння впровадження розробленого в рамках «Проекту» Навчального модулю з біобезпеки та біозахисту в навчальний процес до студентів різних фахів.

З матеріалами Навчального модулю та презентаціями доповідей з минулих заходів можна ознайомитись на сайті проекту «ОСВІТА ТА ПОШИРЕННЯ ЗНАНЬ В УКРАЇНІ»:

http://www.bsseducation.com.ua/uk/downloads

Досвідом викладання біобезпеки, біозахисту та біоетики у медичних, технічних, аграрних, ветеринарних Вишах для студентів різних фахів та напрямків роботи ділились фахівці з 16 регіонів України. Дніпропетровська медична академія представила три доповіді та поділилась досвідом викладання означених аспектів у нашому закладі на кафедрах інфекційних хвороб; мікробіології, вірусології, імунології та епідеміології;  та загальної та клінічної фармації.

В рамках круглого столу з заступником Міністра освіти і науки відбулось обговорення актуальних питань та можливість впровадження розробленого проектом освітнього модуля у навчальний процес у сучасних умовах реформування освітніх програм.