Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

23 березня студенти Дніпропетровської медичної академії взяли участь у тактичних навчальних стрільбах на полігоні під керівництвом інспектора професійної підготовки полку "Дніпро-1" Михайла Холоднова.

Вже другий місяць майбутні військові лікарі, випускники кафедри медицини катастроф та військової медицини, проходять теоретичний та практичний курс навчання на базі полку «Дніпро-1».

В програмі курсу їх навчають переважно практичному досвіду: правильній бойовій поведінці та реакціям в умовах бойових дій, тактиці бою, демонструють різновиди зброї. Крім того, в рамках курсу, вони вчаться правильно використовувати медичні знання, набуті впродовж навчання у академії, адже не секрет, що робота у лікарні докорінно відрізняється від подібної під обстрілами або у надзвичайних умовах.

Олена Сорокіна, завідуюча кафедри медицини катастроф та військової медицини: «Кафедра медицини катастроф та військової медицини відтворена 1 січня 2016 року на виконання спільного наказу Міністерства оборони України, Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України. До цього кафедра існувала понад 80 років при Академії, але була закрита у 2010 році. З вересня 2016 р. розпочато навчання за індивідуальним планом для студентів 4 курсу медичних факультетів за програмою підготовки офіцерів запасу. Зараз ми почали підготовку у студентів 5-6 курсів ДЗ «ДМА МОЗ України». В 2017 році після отримання дипломів вони будуть вступати в Українську військово-медичну академію. Вогнева підготовка на полігоні – результат занять з інструкторами, які дуже професійно виклали ті знання, яких бракує у наших вихованців.»

Завдяки цим курсам майбутній військові лікарі зможуть захистити не тільки себе, але й поранених. А вміння правильно використати та розподілити фізичний та психологічний ресурс – одна з ключових навичок в екстремальних умовах.

Тетяна Кончура, студента 6-го курсу ДЗ «ДМА МОЗ України»: «Знання, які ми отримуємо, корисні будь-якому лікарю у мирний та військовий час. Враховуючи нестабільність ситуації в Україні, впевнена, що такі курси мають проводитися і серед практикуючих лікарів також».

Впродовж курсів у полку «Дніпро-1» студенти передвипускних курсів пройшли цикл занять з тактичної підготовки. Учасники бойових дій розповіли майбутнім офіцерам-медикам про види зброї, після чого допомогли опанувати збірку/розбірку автомату АК-74.

Михайло Холоднов, інспектор з професійної підготовки полку «Дніпро-1»: «Завдяки цим курсами ми дали студентам розуміння того, як правильно вести себе на полі бою, які види зброї бувають і як нею користуватися. Впевнений, що відтепер майбутні військові лікарі будуть відчувати себе більш впевнено у екстремальних умовах».

Безумовно, під час війни такі знання стануть у нагоді військовим лікарям, адже рятувати чуже життя набагато краще, якщо ти можеш захистити власне.