Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

3 березня на базі кафедри мікробіології, вірусології, імунології та епідеміології ДЗ «Дніпропетровська медична академія МОЗ України» пройшов 11-й Регіональний семінар «Підвищення обізнаності та освіти з біобезпеки та біозахисту в Україні», за сприяння Національної Академії Наук України, Української асоціації біобезпеки та Міністерства оборони Великобританії та Українського науково-технологічного центру. Семінар проводили секретар Української асоціації біобезпеки Галина Гергалова, провідний спеціаліст асоціації Ярослава Максимович та голова осередку асоціації в Дніпропетровській області, завідувач кафедри мікробіології, вірусології, імунології та епідеміології Дмитро Степанський.

В семінарі прийняли участь студенти 2 - 6 курсів та викладацький склад ДЗ «ДМА МОЗ України» та Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара. Мета семінару - підвищення обізнаності та освіти з біобезпеки та біозахисту в Україні, зокрема поширення знань серед студентів та викладачів вищих навчальних закладів біологічного, медичного та ветеринарного профілю.

У рамках семінару у форматі «Командно-орієнтованого навчання» (КОН) з використанням матеріалів «Навчальний посібник з біологічного захисту: можливості командно-орієнтованого навчання» зі студентами було опрацьовано один з розділів підручника «запобігання біологічних загроз: Що Ви можете зробити». В процесі навчання студенти усвідомили, що теперішні та майбутні досягнення в галузі біотехнології принесли і принесуть багато користі людству, тваринам і рослинам – однак, ці досягнення також спричиняють ризики, які ми повинні усвідомлювати, а також гарантувати те, що такі ризики не завдадуть ніякої шкоди. Викладачам була представлена презентація «Управління біологічними ризиками» та новий навчальний модуль «Біобезпека, біозахист і біоетика».

Всім учасникам семінару надано Сертифікат про участь та пакет інформаційних і довідкових матеріалів.