Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

5 лютого 2020 року на базі КП «Дніпропетровський обласний перинатальний центр зі стаціонаром» ДОР за підтримки Департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської обласної державної адміністрації відбулася онлайн  конференція з питань організації медичної допомоги вагітним, роділлям та породіллям в умовах підвищення захворюваності на гострі респіраторні інфекції та грип.

На конференції прозвучали доповіді викладачів кафедр ДЗ «ДМА» завідувачки кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПО, експерта ДОЗ ДОДА за напрямом «Акушерство і гінекологія», професора, д.м.н. Ю.О. Дубоссарської  на тему:  «Гострі респіраторні інфекції та грип під час вагітності. Визначення ступеня тяжкості захворювання» та доцента кафедри внутрішньої медицини № 1, експерта ДОЗ ДОДА за напрямом «Пульмонологія», к.м.н. Т.В. Кірєєвої на тему: «Діагностика та лікування пневмоній під час вагітності».

Від Департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської обласної державної адміністрації виступила головний спеціаліст ДОЗ ДОДА  К.В. Каїра на тему: «Організація акушерської допомоги в умовах підвищення захворюваності на ГРІ та грип».

Від КП «Дніпропетровський обласний перинатальний центр зі стаціонаром» ДОР інформацію про «Організаційні питання при госпіталізації пацієнток з проявами ГРІ та грипу до обласного перинатального центру» надала заступник головного лікаря  з медичної частини Л.Г. Захарченко.

Враховуючи актуальність тематики заходу і складну епідемічну ситуацію у Дніпропетровській області, спостерігалася рекордна кількість  онлайн підключень - 298, у тому числі трансляція конференції проведена для слухачів циклу ТУ «Вагітність та пологи високого ризику» кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПО у місті Кривий Ріг. 

Всі доповідачі наголосили, що гострі респіраторні інфекції та грип можуть бути дуже небезпечними як для матері, так і для плода, а організація медичної допомоги вимагає спільних зусиль лікарів різних спеціальностей - акушерів-гінекологів, сімейних лікарів, пульмонологів, терапевтів, анестезіологів, рентгенологів для попередження перинатальної та материнської смертності. Найефективнішим методом профілактики грипу є щорічна вакцинація, яка проводиться також і під час вагітності.