Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

У м. Зальцбург (Австрія) відбувся клінічний семінар з патології. У ролі організаторів семінару виступила Американсько – австрійська фундація на базі Відкритого медичного інституту (Open Medical Institute).  

Переможцем у конкурсі на отримання гранту від нашої академії стала доцент кафедри патологічної анатомії і судової медицини Н.С. Бондаренко.

Загалом семінар відвідали 33 учасники з 25 різних країн світу (Естонія, Вірменія, Угорщина, Чеська Республіка, Хорватія, Латвія, Литва, Польща, Словакія, Мексика, та інші). Лекторами виступили 8 лікарів-патологів з Клівлендської клініки (США) та Віденського медичного університету (Австрія).

Впродовж п’ятиденного семінару було заслухано 20 доповідей, що висвітлювали особливості патоморфологічної діагностики захворювань шкіри, молочної залози, голови та шиї, а також пухлин м’яких тканин (фіброгістіоцитарних, адипоцитарних, васкулярних та ін).

Окрім змістовних, сучасних та корисних лекцій, семінар з патології характеризувався низкою цікавих особливостей. Навчальний курс мав  вхідний та вихідний тестовий контроль знань, за їх результатами на заключній гала-вечері керівники курсу відзначили найуспішніших учасників. Також серед вимог до курсантів була обов’язкова презентація клінічного випадку з власного лікарського досвіду перед іноземними колегами. Загалом було розглянуто 32 клінічних кейса, з яких обрали 5 найкращих. Окрім того організатори подбали й про культурну складову навчання та учасники мали змогу насолодитися камерним концертом із творів відомих австрійських композиторів.

За підсумками семінару презентацію доцентом Бондаренко Н.С. клінічного випадку «Solid Pseudopapillary Tumor: A Rare Neoplasm of the Pancreas» з досвіду кафедри патологічної анатомії і судової медицини було включено до п’ятірки найкращих та відзначено окремим дипломом!

Варто зазначити, що подібні семінари відбуваються на регулярній основі за різними медичним напрямами, які анонсує рада  молодих учених на сайті нашої медичної академії. Усі, хто бажає можуть ознайомитись з розкладом курсів на сайті Відкритого медичного інституту http://www.aaf-online.org/open-medical-institute.html