Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

У передостанній день літа в Національному центрі аерокосмічної освіти молоді ім О.М. Макарова відбулась традиційна урочиста подія – посвята у студенти медичної академії та ліцеїсти медичного ліцею.

На перший курс цього року зараховано триста найкращих випускників шкіл та медичного ліцею, які навчатимуться на факультетах академії.

З вітальним словом до першокурсників звернулась ректор Дніпропетровської  медичної академії, член – кореспондент НАМН України, професор Тетяна Перцева, яка говорила про важливість професії лікаря для суспільства  і потребу у кваліфікованих молодих кадрах не лише нашої держави, а й країн світу. Вона закликала майбутніх лікарів наполегливо здобувати медичні знання спочатку на теоретичних, а потім і клінічних кафедрах академії і побажала успіхів у навчанні.

Директор медичного ліцею «Дніпро», депутат Дніпропетровської обласної ради Лідія Ковальова повідомила, що цьогоріч в закладі навчатимуться 109 учнів. Урочиста посвята – це подія, яку згадуватимуть багато років і перший крок на складному шляху до здобуття професії лікаря. Процес навчання в ліцеї має свою специфіку і наближає учнів до мети - стати кваліфікованим спеціалістом. За результатами ЗНО з хімії та біології у 2019 році ліцей посідає перше місце, а його випускники продовжують навчання в ДМА.

Майбутніх лікарів привітала  професор, Заслужений лікар України, голова постійної комісії міськради з охорони здоров’я Евгенія  Дитятковська. Вона говорила  про високу якість освіти у ДМА і прекрасних випускників, які працюють у лікувальних закладах міста, зокрема, у обласній клінічній лікарні ім. Мечникова і врятували життя 2,5 тисяч бійців, які захищають територіальну цілісність країни на сході.

Слово від першокурсників мала Дарина Кузьменко, яка закінчила медичний ліцей з відзнакою. Разом першокурсником Іваном Башмаковим вони отримали від ректора традиційну символіку: ключ до знань і залікову книжку. А директор ліцею вручила учням 9 класу Олександру Юдіну і Валерії Горбатенко медичні халати.

Право зачитати Клятву першокурсника  було надано Івану Башмакову, усі студенти повторили останні слова.

В цей урочистий день першокурсникам давав настанови і поради сам Гіпократ в теаралізованому виступі, підготовленому студентами медичної академії, а також виступали колективи художньої самодіяльності академії та медичного ліцею. А завершився захід виконанням гімну академії.