Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Другий день міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні питання внутрішньої медицини», 16 травня, був присвячений безпосередньо питанням внутрішньої медицини а також пульмонології, нефрології та окремим аспектам коморбідності в медицині.

Основні наукові  напрямки доповідей, що були представлені у Великій залі, були присвячені лікуванню тютюнової залежності у пацієнтів, ролі добового контролю артеріального тиску в профiлактиці кардioваскулярних ускладнень та персоналізованого підходу до лікування ішемії міокарда, а також  стабільної ІХС, артеріальної гіпертензії у хворих на хронічну хворобу нирок, новітніх аспектів антиангінальної  терапії в рамках лікування ІХС та визначення методів оцінки, можливостей регресу гіпертрофії лівого шлуночка.

В рамках конференції були представлені основні напрямки цукрознижуючої терапії як підходу до зменшення смертності у пацієнтів з ЦД 2 типу та висвітлені питання діабетичної нефропатії. Поєднання традицій та інновацій фармакотерапії кислотозалежних захворювань з фокусом на  швидкості купірування симптомів, як показника ефективності терапії. А також обговорювали сучасні  методи діагностики і лікування медикаментозних токсичних гепатитів.

Доповіді спеціалістів в галузі ревматології стосувались  підходів до лікування остеоартрозу з синовіїтом, алгоритму ESCEO для лікування остеоартриту колінних суглобів та можливості хворобомодифікуючої терапії та проблеми профілактики і лікування остеопорозу в умовах загальної практики.

Пульмонологічна секція була організована Придніпровською асоціацією лікарів-інтерністів в Малому залі в рамках переривчастих курсів пульмонологів Дніпропетровської області

Урочисто відкрила роботу пульмонологічної секції  член-кореспондент НАМН України, професор Перцева Т.О. В її доповіді «Пульмонологія сьогодні»  йшлося про  досягнення і перспективи респіраторної медицини та   успіхи фахівців-пульмонологів Дніпропетровської медичної академії. Основні доповіді були присвячені рідкісним захворюванням та клінічним випадкам із практичної медицини.

Загалом міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання внутрішньої медицини» об’єднала п’ять країн: Україну, Швецію, Польщу, Литву та Білорусь у дружній співпраці та спрямованості на підвищення якості безперервної медичної освіти. Конференцію відвідали більше ніж півтисячі спеціалістів у галузі медицини. Науковий форум дав можливість лікарям різних спеціальностей бути відкритими до взаємодій та співпраці між собою, спрямував обговорення випадків реальної клінічної практики та обмін досвідом з науковцями, що представляють традиції медицини різних країн Європи.

Усвідомлення свого шляху, вибору спеціалізації та безупинний рух вперед до підвищення своїх кваліфікаційних можливостей формує досвідченість лікаря, як спеціаліста та стає запорукою громадського здоров’я. Саме це є метою діяльності Придніпровської асоціації лікарів-інтерністів, що продовжує та вдосконалює традиції безперервної післядипломної освіти лікарів.

Фотогалерея>>