Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

9 квітня за адресою Дніпро, пр. Мануйлівський (Воронцова), 29, будівля жіночої консультації відбулося урочисте відкриття мемориальної дошки пам'яті відомого вченого, лікаря акушера-гінеколога, д.м.н., професора Вороніна Корнелія Валентиновича. 

Професор К.В.Воронін заслужено стоїть в рядах великих представників вітчизняної науки. У ньому поєднувався яскравий талант вченого широкого діапазону, прекрасного викладача і оратора, клініциста і організатора охорони здоров'я, а створена ним наукова школа добре відома на Україні. Перу професора К.В. Вороніна належить 8 монографій та понад 250 наукових робіт. Під його керівництвом були захищені дві докторські і 33 кандидатські дисертації.

Блискучий лікар, хірург, який досконало володів всіма новітніми методиками акушерсько-гінекологічної допомоги, Воронін Корнелій Валентинович створив школу науково-практичної підготовки акушерів-гінекологів та протягом своєї багаторічної роботи виховав не одне покоління лікарів. Його учні успішно працюють не тільки в Україні, а й далеко за її межами.

Людина великого працьовитості, невичерпної творчої енергії, К.В. Воронін віддавав всі свої сили, знання і досвід служінню вітчизняній медицині, охороні здоров'я жінки, матері та новонародженого. За заслуги в галузі охорони здоров'я професору К.В. Вороніну було присвоєно почесне звання «Заслужений діяч науки і техніки України», він нагороджений знаком «Відмінник охорони здоров'я», «За відмінні успіхи в роботі», численними грамотами та дипломами.