Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

3 квітня в корпусі суспільних наук на кафедрі мовної підготовки і 1 міжнародного факультету відбулось літературно – мистецьке свято «Поезія – це музика душі», присвячене творчості найвідомішої української поетеси сучасності Ліни Костенко.

Студенти з Марокко, Китаю, Нігерії, Алжиру, Єгипту, Узбекистану, Індії та, звичайно, з України брали участь у заході, читали  самобутні поетичні твори неперевершеної авторки як українською, так і англійською мовами.
Один із найулюбленіших серед молоді віршів «Крила» майстерно декламував в оригіналі Максим Свірідов (1 медичний факультет, 3 група). А потім  ці талановиті рядки поезії  Ліни Костенко прочитала англійською Сенуссауш Марія (Алжир).
По – справжньому весняний настрій подарували присутнім слухачі підготовчого відділення Мохтарі Мохаммед (4 група) і Ель Харда Мехді (3 група). Оригінально і яскраво вони виконали пісню на слова Ліни Костенко «Вечірнє сонце, дякую за день!». Емоційно-зворушливо прочитали  напам’ять  ліричні твори «Розкажу тобі думку таємну» і «В дні, прожиті печально і просто» першокурсниці 1 медичного факультету  Анастасія Рутгайзер (1група) і Валерія Лященко (3 група). Українка Марина Брошеван  (1 курс) та уродженець екзотичної Індії Зуль Кхан (5 курс) проспівали поезії «І як тепер тебе забути», «Очима ти сказав мені: люблю».

Як підкреслила завідувач кафедри мовної підготовки, професор Т.В. Філат, поезія обдарованої української поетеси Ліни Костенко захоплює усіх незалежно від віку і національності. Молодь, яка приїздить до нашої академії на навчання, збагачується не лише спеціальними медичними знаннями, а й долучається до джерел української культури і духовних цінностей.