Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

16 січня  в конференц-залі академії відбулось засідання, в якому брали участь керівники базових теоретичних кафедр, декани факультетів, відповідальні за проведення тестових іспитів.
Перший проректор академії, професор І. Шпонька повідомив, що перед проведенням кваліфікаційних іспитів, вже з 15 березня відбуватиметься перевірка якості підготовки майбутніх лікарів у медичних навчальних закладах України.

Для студентів 3 курсу напрямку «Лікувальна справа», «Педіатрія», «Медико-профілактична справа»  Центром тестування при МОЗ проводитиметься Єдиний Державний Кваліфікаційний Іспит (ЄДКІ), складовою якого є IFOM – іспит з основ медицини. Він затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 року. IFOM не має відкритої бази тестів, його не можна використати з метою тренування. Перший проректор, професор І. Шпонька наголосив, що викладачі і студенти тепер мають можливість ознайомитися зі світовим досвідом складання іспитів IFOM та  STEP1 шляхом опрацювання відповідного навчального матеріалу за допомогою закупленої академією комп'ютерної програми американської компанії USMLE.

На засіданні відбулась презентація програми, яка буде використана для симуляції проходження іспиту, а також самонавчання. Менеджер компанії «Vilibri» Anna Stempen повідомила, що в базі понад 2000 тестів, а також вагомий допоміжний матеріал - 10 000 флеш-карт, 80 годин відео, таблиці та ілюстрований посібник First Aid з коротким викладом навчального матеріалу, блокнот для формування записів та робочий зошит з можливістю завантаження. Усі ці матеріали  викладачі академії будуть використовувати для семінарських занять і для індивідуальної підготовки майбутніх лікарів. В академії облаштовують 10 робочих місць на всіх базових теоретичних кафедрах та бібліотеці. Програму вже встановлено на кафедрах фармакології, гістології, патофізіології, мікробіології, патанатомії та інших.