Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

23 червня біля пам’ятника воїнам-медикам студенти медакадемії урочисто прийняли військову присягу. 

Вже зранку юнаки та дівчата з хвилюванням чекали на свій вихід, а батьки та викладачі щиро підбадьорювали вже «без п’яти хвилин» офіцерів запасу. 

«На прапор України – РІВНЯЙСЬ!» За командою підполковника Володимира Федоровича Заказнова та під барабанний дріб молодь вишикувалась для подальшого складання присяги. Цього року 66 студентів 4 та 5 курсів (у 2017 році – 30 студентів) у вишиванках присягли на вірність народу України. 

«Хочу привітати вас з тим, що ви склали перший екзамен на мужність. Адже на сьогодні дійсно потрібно бути дуже відважним, аби пройти військову кафедру та, за потреби, першими стати до лав Збройних сил України. Бажаю вам надалі не зупинятися на шляху вивчення військової медицини, яка у наш час є досить затребуваною», – звернувся до курсантів начальник Дніпропетровського військового госпіталю, полковник медичної служби Віктор Іванович Кузьменко. 

Зі словами привітання до колег звернулась ректор Дніпропетровської медичної академії, професор Тетяна Олексіївна Перцева і побажала успіхів та завжди пам’ятати про лікарський обов’язок та свято його виконувати.

В академії військову підготовку майбутніх лікарів за програмою офіцерів запасу відновили у 2016 році. Протягом останнього року на кафедрі  медицини катастроф та військової медицини студенти вивчали загальну тактику та військову підготовку, організацію медичного захисту військ, військову токсикологію, радіологію та медичний захист, брали участь у навчальних зборах та чемпіонатах. 

З щирими побажаннями та словами підтримки до курсантів також звернулися начальник медичної служби оперативного командування «Схід», випускник медичної академії Віталій Володимирович Кущ та секретар Дніпропетровської єпархії УПЦ Київського Патріархату протоієрей Віталій.

Усі присутні були приємно здивовані тільки-но почули музику у виконанні відомого військового оркестру 194-го понтонно-мостового загону Державної спеціальної служби транспорту. Майстерна гра на духових інструментах  та артистичне виконання захопили глядачів та подарували піднесений настрій і багато посмішок.