Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

17-19 квітня на базі культурно-ділового центру «Менора» відбувся III національний конгрес з імунології, алергології та імунореабілітації, присвячений 50-річчю створення алергологічної служби у Дніпропетровській області.

Конгрес проходив за участю Європейської академії алергології та клінічної імунології (ЕААСІ), Міністерства охорони здоров’я України, Державного закладу «Дніпропетровська медична академія охорони здоров’я України», Української медичної стоматологічної академії, Департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської обласної державної адміністрації, Департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради, Українського товариства фахівців з імунології, алергології та імунореабілітації.

Очолювали роботу конгресу член-кореспондент НАМН України професор, ректор ДЗ «ДМА» Перцева Т.О., Президент Українського товариства фахівців з імунології, алергології та імунореабілітації д. мед. н. професор Кайдашев І.П., Віце-президент асоціації алергологів України, експерт Департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА з напрямку алергологія Дитятковська Є.М., професор Ralph Mösges.

Захід був високо авторитетним завдяки участі відомих світових фахівців таких, як професор Ralph Mösges, докторів Enrico Heffler, Emilio Álvarez Cuesta та Michael Ernd, а також Covadonga de Miguei та провідних фахівців України. Дніпропетровська медична академія була представлена фундаментальною лекцією член-кореспондента НАМН України професора Перцевої Т.О. Змістовними були доповіді д. мед. н. Гашинової К.Ю., професорів Дитятковської Є.М., Абатурова О.Є., Дубоссарської З.М., Дубоссарської Ю.О., Куряти О.В., Березнюка В.В., Разумного Р.В. та доцента к. мед. н. Борисової І.С.

Конгрес став майданчиком для обміну думками та найсучаснішим досвідом експертів з різних областей сучасної медицини (імунологія, алергологія, пульмонологія, акушерство і гінекологія, педіатрія тощо).

Ця подія стала кроком до визнання Дніпровської школи алергології та імунології. Також ще одним кроком до інтеграції у європейську спільноту фахівців з алергології та імунології стало укладання угоди між кафедрою професійних хвороб та клінічної імунології державного закладу «Дніпропетровська медична академія Міністерства охорони здоров’я України» та Віденським медичним університетом.

Ми вдячні всім колегам за участь у цій значущій події.