Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

24 квітня 2022 року в режимі онлайн відбулося чергове засідання вченої ради Дніпровського державного медичного університету під головуванням академіка НАМН України, професора Т. О. Перцевої.

З першого питання порядку денного «Підсумки науково-дослідної роботи у ДДМУ за 2021 рік та завдання на 2022 рік» доповідав проректор з наукової роботи, професор О. О. Гудар’ян.

Доповідач проінформував про досягнення та перспективи подальшого розвитку науково-дослідної роботи в університеті. Усього 2021 року виконувалося 99 НДР на 55 кафедрах, 6 тем – за бюджетні кошти. Зараз приймаються заявки на виконання робіт у 2023 році. У звітному періоді університет пройшов процедуру акредитації освітньо-наукових програм підготовки докторів філософії за спеціальностями стоматологія, педіатрія, медицина, фізична терапія, фізична терапія, ерготерапія, громадське здоров’я, біологія.

2021 року захистили дисертації та отримали дипломи PhD 26 аспірантів. З випускників поточного року достроково захистили дисертаційні роботи 4 аспіранти. За результатами наукових досліджень  2021 року видано 17 монографій, 6 інформаційних листів, 15 підручників та 128 посібників; опубліковано 1 550 наукових статей та тез конференцій, 250 статей  у виданнях, індексованих у наукометричних базах Scopus та Web of Science. За звітний період співробітники університету отримали 15 патентів, 6 свідоцтв про реєстрацію авторського права.

Серед питань, які потребують вирішення, доповідач зазначив необхідність підвищення показників рейтингу університету у наукометричних базах даних, внесення змін у наукові профілі вчених у зв’язку з перейменуванням навчального закладу.

Друге питання порядку денного «Комплексний аналіз роботи «Університетської клініки» у 2021 році». Доповідач – директор клініки В. М. Барсуков.

«Університетська клініка» – відокремлений структурний підрозділ ДДМУ. У 2021 році заклад пройшов акредитацію, отримавши акредитаційний сертифікат вищої категорії, підтвердив сертифікат на систему управління якістю ДСТУ ISO 9001:2015. Зараз у клініці працює 83 працівники, серед яких 22 лікарі вищої та першої кваліфікаційної категорії, а також 61 медсестра. Мета закладу – надання спеціалізованої консультативної та профілактично-лікувальної допомоги населенню за 27 лікарськими спеціальностями, підготовка студентів медичного університету, підготовка курсантів, науково-дослідна робота, апробація новітніх технологій у лікуванні. Працівники «Університетської клініки» в межах науково-дослідної роботи підготували наукові статті, опубліковані у фахових медичних виданнях, брали участь у наукових конференціях.

Поліклініка надає консультації за 17 напрямами. В клініці успішно працюють кабінети «Здорові легені»,  «Діабетична нейропатія», кабінет профілактики остеопорозу, консультативний кабінет хірургії. Заклад є основною базою для кафедри ендокринології. Також тут розташована філія кафедри ортопедичної та хірургічної стоматології. За рік у стаціонарі клініки пройшли лікування 3 393 хворих. У 2021 році у зв’язку з пандемією COVID-19 в клініці проводилися протиепідемічні заходи, відкрився пункт вакцинації та ревакцинації для співробітників університету та інших підприємств, приймалися хворі на COVID-19 для госпіталізації.

Вчена рада одноголосно затвердила доповіді з обох питань порядку денного.

Вчена рада розглянула ряд інших поточних питань життєдіяльності навчального закладу.