Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Співробітники, студентська молодь ДДМУ та Dnipro Opera знову влаштували концерт для людей, які переїхали до Дніпра через війну.

Артисти виступали в одному з гуртожитків нашого університету, де нині проживають переселенці.

"Для нас велика честь співати для такого глядача. Важко собі уявити, з якого пекла ці люди вирвались, їх бомбили та вбивали. Вони втратили домівки, а дехто навіть рідних людей. І якщо нам вдалося зробити так, щоб вони хоч трошки посміхнулися, значить, ми працюємо недаремно", – зазначив головний режисер Дніпропетровського академічного театру опери та балету Олексій Дугінов, ведучий концерту.

Солісти Dnipro Opera Катерина Миколайко, Надія Єременко, Тетяна Галкіна, Володимир Гудзь та Олександр Прокопенко запалили зал своєю виконавською майстерністю.

На концерті були присутні люди різного віку, з різних міст України. Тепер всі вони - вимушені переселенці.

Людмила з Ізюму. Протягом усієї програми жінка не могла стримати сльози, але підспівувала кожну пісню. Жінка втратила все своє майно, однак змогла вибратися з палаючого міста. Там залишилася її старша сестра, з якою досі немає зв’язку. 

Олена з Харкова. Пережила страшні щоденні бомбардування, переховувалася від «російських визволителів» у підвалі. Коли вже сил терпіти це жахіття не стало, евакуювалася до Дніпра.

І скільки ж їх, таких історій, скільки? Однак життя триває. А українська душа співає – і в горі, і в радості.

У фіналі концерту артисти разом із глядачами виконали "Червону калину" – пісню, яка стала символом визвольної боротьби українського народу проти російської навали. І ще раз, на біс! Разом з Україною, разом переможемо!

А наостанок студенти-волонтери ДДМУ влаштували солодкий стіл для дітей та дорослих – всіх тих, кого війна вигнала з власної домівки і кого прихистили тут, у Дніпрі.