Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Дніпровський державний медичний університет продовжує ініціативу Міністерства охорони здоров’я України за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо організації тимчасових навчальних центрів з питань вакцинації.

18 – 19 листопада 2021 на базі нашого навчально-тренувального центру симуляційної медицини пройшов черговий тренінг з питань вакцинації. Основним завданням дводенного тренінгу була підготовка студентів старших курсів для формування резерву медичних кадрів для мобільних бригад та пунктів щеплень закладів охорони здоров’я.

Студенти разом з тренерами центру обговорили ключові питання вимог до виїзних/мобільних сесій вакцинації, отримали практичні поради розрахунків потреби у вакцині та ін’єкційних матеріалах, ознайомилися з технікою та місцем вводу вакцини, правилами утилізації використаних ін’єкційних матеріалів. Тренерами центру були висвітлені основні глобальні рекомендації та питання імунізації. В рамках програми було проведено тренінг з надання першої допомоги, діагностики анафілаксії та реєстру імунізації COVID-19 в системі e-Health.

Забезпечення громадського здоров’я в умовах виклику пандемії коронавірусу COVID-19 обумовлюється наростанням темпів імунізації, що потребує підготовки кадрових ресурсів резервного складу, щоб підтримувати її ефективність та безперервність.