Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

З 25 вересня по 30 жовтня 2021 року у м. Копенгаген (Данія) відбулось науково-практичне стажування у Centre of Excellence for Health, Immunity and Infections (CHIP), WHO Collaborating Centre on HIV and Viral Hepatitis та в Copenhagen University Hospital – Rigshospitalet, the Department of Infectious Diseases.

У ролі організатора семінару виступила програма з розвитку кар’єри молодих дослідників CAREER DEVELOPMENT FELLOWSHIP PROGRAMME за підтримки Європейського клінічного товариства зі СНІДу (Young Investigators (YING) EACS). 

Від України та нашого університету представником стала асистент кафедри інфекційних хвороб Мирослава Ніколайчук.

Загалом лауреатами програми стали 7 молодих дослідників віком до 35 років з Туреччини, Іспанії, Італії та Латвії.

Ментором Мирослави впродовж року був професор Jens Lundgren (Professor of infectious diseases MD, DMSc, Professor, Senior Consultant, Academic Chair, Director).

Впродовж стажування сумісно з EuroSIDA study group Мирослава виконувала обсерваційне дослідження, яке координувалося приймаючою установою і було зосереджено на сферах, що мають відношення до її наукових інтересів та клінічного досвіду.

Мирослава Ніколайчук працювала разом з іншими дослідниками в приймаючій установі, задля забезпечення високої якості дослідницького проекту та розвитку її дослідницьких компетенцій. Окрім розвитку наукового проекту разом із колегами з Centre of Excellence for Health, Immunity and Infections Мирослава мала змогу брати участь у відповідних освітніх заходах, змістовних, сучасних та корисних лекціях і семінарах.

Практична частина стажування проходила в Copenhagen University Hospital – Rigshospitalet, the Department of Infectious Diseases. Мирослава відвідала відділення інфекційних захворювань, де мала змогу спостерігати за лікарями клініки для подальшого вдосконалення своїх клінічних навичок щодо інфекційних захворювань.

За підсумками стажування, результати сумісного наукового дослідження "Use of contraindicated antiretroviral drugs in HIV/HCV coinfected persons receiving HCV treatment with direct-acting antivirals – results from the EuroSIDA study" Мирослава представила 27-30 жовтня на 18-ій European AIDS Conference у Лондоні, Великобританія.

За активну участь EACS-секретаріат відзначив Мирославу членством YING-investigators.

Після прибуття в Україну Мирославу чекав диплом III ступеня за перемогу у «Конкурсі молодих вчених» за найкращу наукову роботу у галузі діагностики, лікування і профілактики інфекційних хвороб.