Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

17 листопада 2021 р. на базі Дніпровського державного медичного університету за участю співробітників кафедри внутрішньої медицини 1 відбулось чергове засідання Придніпровської асоціації лікарів-інтерністів, присвячене сучасним питанням респіраторної медицини в online-форматі.

У цьому місяці календар здоров’я містить декілька знакових дат: 12 листопада – Всесвітній день боротьби з пневмонією, 17 листопада – Всесвітній день боротьби проти ХОЗЛ. Крім того, з 16 по 22 листопада 2021 р. проходить Всесвітній тиждень правильного використання антибіотиків. Саме цим та іншим темам була присвячена дана зустріч експертів.

Звичайно, не обійшлось і без обговорення найболючішої та найактуальнішої теми – коронавірусної хвороби COVID-19 та її ускладнень.

Раціональне використання противірусних, глюкокортикостероїдних, антикоагулянтних, антибактеріальних препаратів, кисневої терапії у хворих на COVID-19, сучасні можливості інгаляційної терапії та проблеми коморбідності при захворюваннях дихальної системи – ці та інші теми жваво обговорювались під час зустрічі. Дякуємо усім організаторам, учасникам та доповідачам за актуальну та цікаву інформацію. А для тих, хто ще не встиг подивитись або хоче переглянути цікаві моменти – використовуйте посилання: https://www.youtube.com/watch?v=ex2-XK4Bl2M.