Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

11 жовтня виповнюється 70 років з Дня народження відомого вченого, кардіолога, організатора вищої школи, доктора медичних наук, професора Тетяни Анастасіївни Хомазюк.

Всі кроки яскравого професійного життя пов’язані з рідним університетом.

У 1974 році закінчила з відзнакою лікувальний факультет Дніпропетровського медичного інституту. У 1981 році захистила кандидатську дисертацію «Електроімпульсна терапія миготливої аритмії, оцінка її результатів та питання прогнозування» за спеціальністю «Кардіологія», а у 1992 році – докторську дисертацію «Взаємовідносини дихання та кровообігу у хворих з ревматичною мітральною вадою серця» за спеціальністю «Ревматологія».

У 1976-1989 рр. – асистент, у 1989-1991 рр. – доцент кафедри шпитальної терапії №2 Дніпропетровського медичного інституту; з 1991 по 1996 р. – завідувач кафедри поліклінічної терапії; з 1995 р. та протягом п’яти наступних років була деканом I медичного факультету Дніпропетровського державної медичної академії.

З 1996 по 2015 р. очолювала кафедру пропедевтики внутрішніх хвороб; з 2000 р. – професор по кафедрі пропедевтики внутрішньої медицини. Протягом декількох років була головою державної атестаційної комісії за фахом «Лікувальна справа» та головною державної атестаційної комісії післядипломної підготовки лікарів за фахом «Лікувальна справа» та головою державної атестаційної комісії післядипломної підготовки лікарів за фахом «Загальна практика – сімейна медицина».

Професор Т. А. Хомазюк - автор 320 наукових робіт, серед них 85 науково-методичних, винаходу 5 патентів; співавтор трьох наукових видань, чотирьох підручників з внутрішніх хвороб. Вона є членкинею численних європейських товариств кардіологів, учасник міжнародних конгресів.

Тетяні Анастасіївни притаманні широта поглядів і професіоналізм, неординарність мислення та творчий підхід до професійної діяльності, захопленість справою, добре і поважне відношення до вчителів та старших колег.