Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

16-17 вересня 2021 року під патронатом Всесвітньої організації охорони здоров’я у Дніпровському державному медичному університеті працював тимчасовий навчальний центр з питань вакцинації. Основною метою таких центрів є підготовка студентів старших курсів, лікарів-інтернів ЗВО для формування резерву медичних кадрів для мобільних бригад та пунктів щеплень закладів охорони здоров’я.

Для забезпечення роботи тимчасового навчального центру з питань вакцинації викладачі ДДМУ пройшли навчання у Міністерстві охорони здоров’я України за спеціалізованою програмою ВООЗ щодо підготовки тренерів. Робота центру з питань вакцинації проходила на базі навчально-тренувального центру симуляційної медицини ДДМУ, першими до навчання долучилися лікарі-інтерни. Разом з тренерами центру протягом двох днів лікарі-інтерни розглядали ключові програмні напрями, пріоритетні групи, платформи вакцинації згідно з Національним планом розгортання та вакцинації в Україні та Оперативним планом "першої хвилі".

Першого дня обговорювалися питання імунізації та безпека вакцин, з подальшою акцентуацією на складі вакцин, вимоги до зберігання, транспортування, способи використання, введення та протипоказання. Учасники ознайомилися з вимогами до виїзних/мобільних сесій вакцинації, отримали практичні поради з ключових питань. Другий день був присвячений практичним тренінгам з діагностики анафілаксії, наданню першої допомоги та реєстру імунізації COVID-19 в системі e-Health. Такий підхід до навчання допоможе надалі розширити спроможність кадрових ресурсів охорони здоров’я для забезпечення ефективності та безперервності імунізації від COVID-19.