Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Дорогі викладачі, студенти,
аспіранти, співробітники, ветерани та випускники
Дніпровського державного медичного університету!

 

Вітаю вас із Днем народження університету - святом, яке щорічно об’єднує нас шаною до славетного минулого нашої легендарної альма-матер і спільною справою, спрямованою на розбудову університету та захист здоров’я громадян України.

 

15 вересня 2021 року виповнюється 105 років від дня заснування нашого освітнього закладу. День народження університету - це щаслива нагода перегорнути сторінки нашої величної історії, з вдячністю згадати на кожній кафедрі, в кожному підрозділі численні покоління викладачів і співробітників, які своєю самовідданою працею оберігали, звеличували і розвивали наш навчальний заклад. Завітати разом із студентською молоддю до скарбниці нашої історії - університетського музею ім. І. І. Крижанівської, експозиція якого оновлена і поповнена сучасними експонатами. Саме тут можна заглибитися в історію, знайти на пожовклих сторінках видань далекого 1916 року безцінні свідчення про засновників і перших організаторів університету, оригінальні матеріали доленосних подій.

Золотими буквами вкарбовані в нашу історію імена професорів М. І. Лебедєва і Я. М. Должанського, В. П. Карпова і М. С. Кохеані, М. М. Тростанецького і Д. П. Чухрієнка, М. Я. Хорошманенка і І. І. Крижанівської, Л. В. Новицької-Усенко і Г. В. Дзяка та багатьох тих, хто гуртував і розбудовував навчальний заклад, відстоював його пріоритети.

Сучасна медична освіта набула нових рис: відповідності міжнародним стандартам, інтеграції в світовий освітній простір, об’єктивізації оцінки якості освітніх послуг. Відбулися кардинальні зміни в засобах забезпечення навчального процесу. Сьогодні наш університет повністю відповідає цим вимогам. Рухаючись в ногу з часом, ми пронесли через століття незмінні цінності традицій лікарського мистецтва, безперервність навчання, відданість і любов до своєї справи і хворої людини. Це і є потужний фактор єдності поколінь університету, його історичної цілісності і неповторності.

З нагоди знаменної дати бажаю усім міцного здоров’я і родинного щастя, натхненної творчої праці, успіхів у всіх добрих справах і починаннях, сталого розвитку нашому університету на теренах медичної освіти України.

Тетяна ПЕРЦЕВА
ректор, член-кореспондент НАМН України, професор