Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Вітаю лікарів спеціалістів лікувальної справи і педіатрії, магістрів стоматології, фармації та промислової фармації, бакалаврів фізичної терапії та ерготерапії із знаменною подією у вашому житті – успішним завершенням навчання в Дніпровському державному медичному університеті та отриманням кваліфікацій.

 

Здобуття освіти в нашому славетному навчальному закладі, який в цьому році відзначає 105-у річницю від дня заснування, - велика честь і гордість для кожного випускника, радісна і хвилююча подія для всього навчального закладу.

Ви перегортаєте незабутню сторінку студентського життя, яскравих років молодості і набуваєте нового почесного статусу випускника Дніпровського державного медичного університету.

Для професорсько-викладацького складу університету кожний випуск – це настанови своїм вихованцям в довгу, надзвичайно цікаву і складну дорогу професійного життя. Це щорічна подія, яка відбувається вже більше століття, та все ж у кожного випуску є своє неповторне обличчя, свої здобутки і особистості.

Протягом 5-6 років ми з вами були єдиною родиною, разом виборювали наші досягнення і долали труднощі.

Чим запам’ятається для нашої альма матер 101-й випуск 2021 року? Перш за все, ви – випускники першого випуску навчального закладу в новому статусі Дніпровського державного медичного університету. Ми разом пройшли шлях до цієї події: в числі перших гідно склали єдиний державний комплексний іспит (ЄДКІ) та об’єктивний структурований практичний (клінічний) іспит ОСП(К)І. Заклад продемонстрував мобільність і організованість в умовах пандемії COVID-19, оперативно і відповідально запровадили дистанційне навчання на сучасних освітніх платформах. Значна частка випускників поряд з практичними лікарями і викладачами стояла на передовій у вогнищах пандемії.

Кропіткою повсякденною працею ми відстоювали право бути лідерами серед університетів країни і світу. Наша співпраця створила умови, щоб увійти нашому закладу до складу Великої хартії університетів світу та Всесвітньої агенції франкомовних університетів.

Закономірним ствердженням якості нашої освіти стало визнання закладу кращим в місті Дніпро і центральному регіоні України, посідання провідних місць в рейтингових номінаціях держави і світу.

Напружений ритм студентського життя наповнювався участю в наукових дослідженнях у складі студентських наукових товариств, у Всеукраїнських олімпіадах, конкурсах, виставках, перших в Україні Міжнародних студентських школах, спортивних змаганнях.

Відтепер ви володієте скарбницею знань для тривалої подорожі в світ практичної медицини.

Попереду нові горизонти до вершин лікарського мистецтва.

Та куди б не привела вас життєва дорога, поряд з вами завжди буде батьківське благословіння рідної альма матер. Пам’ятайте науку ваших вчителів. Гідно несіть в своєму серці ім’я випускника нашого університету.

Нехай ваше людське і професійне життя буде сповнене успіхами, перемогами, творчими злетами і любов’ю. Шануйте і вітайте ваших батьків і близьких, які надихали вас протягом студентських років.

 

З повагою Тетяна ПЕРЦЕВА, 
ректор, член-кореспондент НАМН України, 
професор