Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

25 травня 2021 р. відбулося засідання студентського наукового гуртка кафедри внутрішньої медицини 1, присвячене Всесвітньому дню боротьби з астмою.

Заходи, які проводяться в цей день, покликані привернути увагу до астми як до важливої медичної проблеми, підвищити обізнаність щодо цього захворювання медичних працівників та хворих. Уперше День боротьби з астмою був проведений у 1998 р., надалі він став проводитися щорічно під егідою GINA (Глобальна ініціатива проти астми) і є однією з найважливіших просвітницьких та освітніх подій у світі респіраторної медицини.

Щороку GINA обирає тему та координує підготовку та розповсюдження матеріалів та ресурсів до Всесвітнього дня боротьби з астмою.

Цьогоріч тема заходу - "Розкриття помилкових уявлень про астму", Uncovering Asthma Misconceptions. Тема містить заклик до дії для розвінчання поширених міфів, які стосуються астми, і заважають хворим отримувати оптимальну користь від основних досягнень у лікуванні цього стану.

Отже, засідання нашого гуртка теж стало одним із заходів, присвячених Дню боротьби з астмою. Студентами 4 курсу були підготовлені доповіді, які стосувалися сучасних уявлень про гетерогенність астми, новітніх технологій в її діагностиці та лікуванні, розвінчання поширених міфів щодо застосування стероїдних засобів в терапії астми, використання таргетних біологічних препаратів у хворих на тяжку бронхіальну астму. Отже, наші гуртківці підтримали міжнародну медичну спільноту у боротьбі з астмою, а також отримали нові знання щодо цього захворювання.