Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Щорічно травнева міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання внутрішньої медицини» створює можливості обміну досвідом з провідними фахівцями-науковцями з різних країн Європи. В цьому році відкрити свій досвід та обговорити реальні клінічні ситуації в медицині долучилися професор Маттіас Льор з Каролінського університету міста Стокгольм (Швеція), професор Олів’е Брюер з університету міста Льєж (Бельгія), доктор Віанда С. Стел з університету Амстердаму (Нідерланди) та доктор Вікторія Нкуну з університету Альберта міста Едмонтон Альберта (Канада). Ми продовжуємо формувати можливості професійного вдосконалення для медичних фахівців нашої країни та долучаємо до нашого товариства фахівців з інших країн.

Онлайн конференція транслювалася на Україну, Казахстан та Республіку Молдову, за час проведення було зафіксовано 8256 підключень, одночасно працювало разом з доповідачами 465 медичних фахівців, загальна кількість годин участі в онлайн конференції склала 5820 годин, що забезпечило можливість передати свій власний досвід фахівцям з України, Бельгії, Швеції, Нідерландів, Канади. Наукові фахівці з України представляли дванадцять вищих медичних навчальних закладів та медичних установ м. Дніпра, м. Києва, м. Харкова, м. Львова, м. Одеси, м. Запоріжжя, м. Івано-Франківська, м. Тернополя, м. Кривого Рогу.

Найбільшою актуальною проблемою, яка вже другий рік поспіль змінює правила гри в різних галузях медицини, залишається коронавірусна хвороба (СOVID-19). Відкривала конференцію доповідь Тетяни Олексіївни Перцевої, що була присвячена погляду лікаря-пульмонолога на ведення хворих на коронавірусну хворобу у гострому та постморбідному періодах. Актуальні питання алергології та ведення пацієнтів в умовах пандемії COVID-19 були розглянуті у доповіді Євгенії Михайлівни Дитятковської. Проблемні питання пульмонології, що пов’язані з коронавірусною хворобою (СOVID-19) обговорювалися у доповідях Людмили Іванівни Конопкіної, Кірєєвої Тетяни Володимирівни та ін. Професор Олів’е Брюер з університету міста Льєж присвятив доповідь актуальним питанням лікування остеоартриту з акцентом на симптоматичні препарати повільної дії. Професор Маттіас Льор з Каролінського університету представив клінічний випадок лікування екзокринної недостатності підшлункової залози у пацієнтів з хронічним панкреатитом. Актуальні питання гастроентерології у своїх доповідях обговорювали Юрій Миронович Степанов, Олександра Юріївна Філіппова. У секції «Замісна терапія при хронічній нирковій недостатності» були представлені роботи наших іноземних колег доктора Віанди С. Стел з університету Амстердаму та доктора Вікторії Нкуну з університету Альберта, а також представлена доповідь Ольги Віталіївни Галущак, що стосувалась надання медичної допомоги при хронічній нирковій недостатності на Дніпропетровщині. Доповіді за кардіологічною проблематикою представили Олександр Вікторович Курята, Олексій Олександрович Ханюков та ін.

Співпрацювати разом, створювати можливості та передавати свій власний клінічний досвід – це прагнення об’єднує всіх фахівців в галузі медицини, що стають спікерами нашої конференції та формують актуальні питання внутрішньої медицини, передають свій багаторічний досвід, безупинно рухаючись вперед.